У недељу, 19-ог фебруара, Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Господин Силуан,​ служио Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Тројице у Перту;  Епископу Силуану, саслуживало је свештенство и ђаконство Митрополије аустралијско-новозеландске.

Након Свете Архијерејске Литургије уприличена је трпеза љубави у црквеној сали  као и пригодан програм у част посете Његовог Преосвештенства Владике Силуана као и  поводом испраћаја Проте Милорада у мировину и постављања Оца Горана за новог пароха нашег храма.

Током пригодне трпезе Његово Преосвештенство Владика Силуан је захвалио Проти Милораду на његовом дугогодишњем раду и уручио му пригодан поклон поводом одласка у мировину. Пригодним речима захвалности Проти Милораду на дугогодишњем раду у парохији Св Тројице захвалили су се и новодолазећи парох Отац Горан онда Отац Саша из храма Св Сава као и председник ЦО Света Тројица, Никола Шупљеглав.

Његово преосвештенство Владика Силуан  се обратио свима изразивши своју радост што је поново у посети својој пастви, пожелевши новом пароху нашег храма  пуно благослова и изобиље духовних плодова на Њиви Господњој.

После уприличеног програма, присутнима се поново обратио Епископ Силуан, говорећи о значају и потреби рада на очувању свога идентитета, али пре свега кроз очување вере Православне, која је покретач душе Српског народа.

Поштовани парохијани хвала вам што сте дошли да својим присуством покажете радост поводом посете Његовог Преосвештенства Владике Силуана и да на достојан начин испратите Проту Милорада у мировину.

Свако добро од Господа